Dilara Pınar Arıç’tan Yeni İngilizce Bir Roman: ''Portre '' Çıktı. Tüm Kitapçılarda

Kültür-Sanat 17.05.2025 - 13:54, Güncelleme: 17.05.2025 - 14:57
 

Dilara Pınar Arıç’tan Yeni İngilizce Bir Roman: ''Portre '' Çıktı. Tüm Kitapçılarda

Türk edebiyatının genç kalemlerinden Dilara Pınar Arıç, yazarlık yolculuğuna 17 yaşında başladı ve şimdi yeni İngilizce romanı Portre ile okuyucularının karşısına çıkıyor.
Kutlu Yayınevi tarafından yayımlanan eser, estetik bir şiirsel roman olarak dikkat çekiyor. Felsefi derinliği ve duygusal anlatımı ile okurlarına benzersiz bir edebi deneyim sunuyor. Portre: Hayal Gücünün Estetikle Buluştuğu Roman Portre, dilin büyüsüne kapılan bir karakterin içsel yolculuğunu anlatıyor. Filoloji tutkusundan, Jane Austen’in Emma’sına kadar geniş bir edebi referans yelpazesi sunan roman, kahve eşliğinde keyifle okunacak bir eser olarak öne çıkıyor. Kitaptan kısa bir alıntı: "Filoloji, gerçekten esaslı bir ilim, nerede karşısına çıkarsa çıksın bir kelimenin nasıl tanınacağından söz ediyor." “Dikkatin mi dağıldı?” Hayır, sen devam et. Elinden kitabı usulca bıraktı. Kahvesinden son yudumu aldı. Radyoyu açmak istedi. Yöneldi. Ama vazgeçti. Her gün yürümeyi adet haline getirmişti. Koşu bandına yöneldi. Yarım saat yürüdü. Sonra eline tekrar kitabı aldı. “Filoloji, gerçekten esaslı bir ilim, nerede karşısına çıkarsa çıksın bir kelimenin nasıl tanınacağından söz ediyor.” Ne güzel söylemiş Malcolm X. “Dilcisin ya, ondan sana güzel geliyordur.” Aynen öyle. “Dil olmasa n’apardın?” Ne mi yapardım? Kendime başka bir uğraş bulurdum. Ancak dilden de vazgeçemem. Dil, benim bir tutkum. “Seni bu dil tutkunla baş başa bırakayım mı? “Şimdi de aklına ne mi geldi? Tabi ki, Türkçe Sözlük. Lugata pehlivanlık sökmez. “Bakıyorum hocalarından sözler çalıyorsun.” Evet, olsun o kadar. “Aynı sözler hep.” N’apalım bizim de lugatımz böyle. “Şimdi de kahve ağzıyla konuşmaya başladın.” Portre, edebiyatın ve dilin gücüne vurgu yapan satırlarıyla okuyucularına düşündürücü ve derinlikli bir okuma sunuyor. Arıç’ın kaleminden süzülen bu eser, edebi bir keşif vadederken, Türkçe ve İngilizce arasında köprü kurma cesaretini gösteren yerli yazarların gücünü de gözler önüne seriyor. Satış Noktaları ve Okuyucu Beklentileri Kutlu Yayınevi’nden çıkan Portre, birçok kitabevinde okuyucularla buluşmaya başladı. Kahve tadında bir roman arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek olan eser, edebiyat ve felsefe tutkunlarını derin düşüncelere sürüklemeyi vaat ediyor. Yeni romanıyla edebi dünyaya katkıda bulunan Dilara Pınar Arıç, dil ve edebiyatın sınırlarını aşarak okurlarına unutulmaz bir yolculuk sunuyor. HABER / İLKER KARATAŞ
Türk edebiyatının genç kalemlerinden Dilara Pınar Arıç, yazarlık yolculuğuna 17 yaşında başladı ve şimdi yeni İngilizce romanı Portre ile okuyucularının karşısına çıkıyor.

Kutlu Yayınevi tarafından yayımlanan eser, estetik bir şiirsel roman olarak dikkat çekiyor. Felsefi derinliği ve duygusal anlatımı ile okurlarına benzersiz bir edebi deneyim sunuyor.

Portre: Hayal Gücünün Estetikle Buluştuğu Roman

Portre, dilin büyüsüne kapılan bir karakterin içsel yolculuğunu anlatıyor. Filoloji tutkusundan, Jane Austen’in Emma’sına kadar geniş bir edebi referans yelpazesi sunan roman, kahve eşliğinde keyifle okunacak bir eser olarak öne çıkıyor.

Kitaptan kısa bir alıntı:
"Filoloji, gerçekten esaslı bir ilim, nerede karşısına çıkarsa çıksın bir kelimenin nasıl tanınacağından söz ediyor."

“Dikkatin mi dağıldı?” Hayır, sen devam et. Elinden kitabı usulca bıraktı. Kahvesinden son yudumu aldı. Radyoyu açmak istedi. Yöneldi. Ama vazgeçti. Her gün yürümeyi adet haline getirmişti. Koşu bandına yöneldi. Yarım saat yürüdü. Sonra eline tekrar kitabı aldı. “Filoloji, gerçekten esaslı bir ilim, nerede karşısına çıkarsa çıksın bir kelimenin nasıl tanınacağından söz ediyor.” Ne güzel söylemiş Malcolm X. “Dilcisin ya, ondan sana güzel geliyordur.” Aynen öyle. “Dil olmasa n’apardın?” Ne mi yapardım? Kendime başka bir uğraş bulurdum. Ancak dilden de vazgeçemem. Dil, benim bir tutkum. “Seni bu dil tutkunla baş başa bırakayım mı?

“Şimdi de aklına ne mi geldi? Tabi ki, Türkçe Sözlük. Lugata pehlivanlık sökmez. “Bakıyorum hocalarından sözler çalıyorsun.” Evet, olsun o kadar. “Aynı sözler hep.” N’apalım bizim de lugatımz böyle. “Şimdi de kahve ağzıyla konuşmaya başladın.”

Portre, edebiyatın ve dilin gücüne vurgu yapan satırlarıyla okuyucularına düşündürücü ve derinlikli bir okuma sunuyor. Arıç’ın kaleminden süzülen bu eser, edebi bir keşif vadederken, Türkçe ve İngilizce arasında köprü kurma cesaretini gösteren yerli yazarların gücünü de gözler önüne seriyor.

Satış Noktaları ve Okuyucu Beklentileri
Kutlu Yayınevi’nden çıkan Portre, birçok kitabevinde okuyucularla buluşmaya başladı. Kahve tadında bir roman arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek olan eser, edebiyat ve felsefe tutkunlarını derin düşüncelere sürüklemeyi vaat ediyor.

Yeni romanıyla edebi dünyaya katkıda bulunan Dilara Pınar Arıç, dil ve edebiyatın sınırlarını aşarak okurlarına unutulmaz bir yolculuk sunuyor.

HABER / İLKER KARATAŞ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.